Прокуратурата е изискала цялата документация за смъртта в "Пирогов"

Във връзка с настъпилата смърт в "Пирогов" на 29 февруари прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, съобщи говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова, предаде БГНЕС.

Производството е за извършено престъпление по чл. 123 от Наказателния кодекс - за причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или небрежно изпълнение на действие, представляващо източник на повишена опасност. То е образувано, след като в прокуратурата е пристигнал сигнал от съпруга на починалата жена. Цялата медицинска документация по случая вече е изискана и е при разследващия орган, обясни още Арнаудова.

32-годишната Галина Мигохосян - Николова е починала на 29 февруари при операция от апендицит в Пирогов. Три дни от болницата крият информацията за смъртта на младата жена. На 29 февруари Галина влиза в операционната за рутинна операция от апендицит. Не излиза жива. По неофициална информация за по-малко от час на място е пристигнал прокурор, който е присъствал на изнасянето на тялото от болницата и транспортирането до съдебна медицина. От Катедрата по съдебна медицина отказаха каквато и да е информация по случая. Иззети са всички документи от "Пирогов" и е назначена петорна медицинска експертиза. Случаят е възложен за разследване на СДВР.

Пресаташето на "Пирогов" Стоян Узунов заяви, че е образувана вътрешно - лекарска комисия, която да анализира случая. Той отказа да отговори защо информацията е крита 3 дни и отказа повече информация с мотива, че имало образувано досъдебно производство. Имената и възрастта на починалата съвпадат със самоличността на съпругата на съдия от Софийския районен съд, но никой не е потвърдил дали това е причината повечето институции да мълчат по случая толкова време. По непотвърдена информация починалата 32-годишна Галина Мигосян - Николова е снаха на заместник-председателя на Върховния касационен съд Гроздан Илиев и жалбата е подадена от мъжа й - Атанас Николов, служител в администрацията на МВР и син на Гроздан Илиев.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини